

ویزای تحصیــلی در آمریکا
آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیا و معروف به سرزمین رویاها است. خوشبختانه پس از مشکلاتی که در چندین سال گذشته برای مهاجرت ایرانیان به آمریکا به وجود آمده بود، اکنون این مسیر سادهتر شده است. ویزای تحصیلی آمریکا رویای میلیونها نفر در سراسر جهان است. نه فقط دانشگاههای آمریکا بالاترین کیفیت را در جهان دارند، بلکه زندگی در آمریکا نیز با اختلاف کیفیت بالاتری از همه کشورهای جهان دارد. ویزای تحصیلی راهی است که بتوانید اقامت دائم آمریکا را نیز به دست آورید. با ما همراه باشید تا نحوه اقدام، شانس پذیرش و شرایط لازم را برای تحصیل در آمریکا بررسی کنیم.
در آمریکا هر نوع ویزا و اجازه اقامتی توسط وزارت امور خارجه (DoS) و سفارتهای زیرمجموعه آن صادر میگردد. همچنین این مجوزها باید به تایید وزارت امنیت کشور نیز برسد. وزرات مهاجرت نیز به طور جداگانه بر شرایط افراد متقاضی نظارت میکند. بعد از حضور ترامپ در قدرت مهاجرت شهروندان ایرانی و بعضی کشورهای دیگر به آمریکا با چالشهای بزرگی مواجه شد؛ اگرچه ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان هیچ وقت کاملا مسدود نشد. اما در سالهای اخیر برخی از محدودیتها کاهش یافته است و راحتتر میتوانید برای آن اقدام کنید. برای دریافت ویزای تحصیلی ابتدا باید از یک دانشگاه یا مرکز آموزشی در آمریکا پذیرش دریافت کنید. در جدول زیر میتوانید کلیات این ویزا را به صورت خلاصه مشاهده کنید:
انواع ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای تحصیلی در آمریکا به طور کلی میتواند به انواع زیر تقسیم شود.
ویزای F-1
دانشجویانی که از دانشگاهها و موسسات آموزشی آمریکا پذیرش میگیرند باید ویزا F-1 دریافت کنند. همچنین همسر و فرزندان دانشجو در این موارد باید ویزای F-2 دریافت کنند. همسر فرد اگر قصد تحصیل در آمریکا را داشته باشد باید برای تغییر ویزا درخواست دهد. فرزندان برای تحصیل در مدارس K-12 نیازی به تغییر ویزا نخواهند داشت.
ویزای M-1
افرادی که قصد تحصیل در برخی دورههای فنی و حرفهای را دارند باید این نوع ویزای تحصیلی آمریکا را دریافت نمایند. فرد دارنده این ویزا اجازه کار کردن در آمریکا را نخواهد داشت. به همسر و فرزندان این دانشجویان ویزای M-2 داده خواهد شد. اگر خانواده فرد قصد تحصیل داشته باشند باید برای تغییر ویزا درخواست دهند.
ویزای J-1
افرادی که برای پژوهشهای علمی مانند فرصت مطالعاتی به آمریکا میروند و از جانب دولت یا موسسهای در کشور خود حمایت مالی میشوند باید این ویزا را دریافت نمایند. افراد با دریافت این ویزا میتوانند از ۱۸ تا ۳۶ ماه اجازه اقامت در آمریکا دریافت کنند. در شرایطی دریافت اجازه کار با این ویزا امکانپذیر است. خانواده فرد در این حالت ویزای J-2 دریافت میکنند که اجازه تحصیل را نیز فراهم مینماید.
نکته: همه ویزاهای تحصیلی آمریکا در دسته ویزاهای غیرمهاجرتی هستند. یعنی اعتبار آنها موقت است و کار کردن با آنها محدودیت دارد.
مزایای تحصیل در آمریکا
آمریکا پیشرفتهترین کشور جهان است و تحصیل در آن میتواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:
- اقتصاد قوی: آمریکا صاحب بزرگترین اقتصاد جهان است و درآمد مردم در این کشور به مراتب بالاتر از متوسط جهانی است.
- سبک زندگی متنوع: امکانات رفاهی آمریکا باعث شده است که سبک زندگی در این کشور امکان مصرفگرایی را بدهد. به همین علت میزان بهرهوری افراد از زندگی لاکچری بسیار فراهمتر از همه جهان است.
- قوانین ایالتی: قوانین این کشور به صورت ایالتی تدوین میشود. بنابراین با تحقیق لازم میتوانید ایالتی را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با شرایط شما داشته باشد.
- آبوهوای متنوع: آمریکا کشوری ۴ فصل است. از برفیترین نقاط تا مناطق سرسبز و ساحلی و کویری در این کشور وجود دارد.
- دانشگاههای باکیفیت: آمریکا مرکز تولید علم در جهان است. بزرگترین و معتبرترین دانشگاههای جهان در آمریکا است که میتوانید برای آن درخواست ارسال کنید.
- امکان مهاجرت با خانواده: میتوانید در حین تحصیل برای خانواده خود نیز اجازه اقامت و تحصیل دریافت کنید.
- امکان تبدیل به اقامت دائم: شما میتوانید پس از تحصیل در آمریکا ویزای کاری دریافت کنید و اقامت خود را تمدید نمایید. همچنین میتوانید پس از چند سال برای اقامت دائم درخواست دهید.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
با داشتن شرایط زیر میتوانید برای ویزای تحصیلی آمریکا اقدام نمایید:
- دریافت پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی در آمریکا که مورد تایید SEVP باشد.
- تمکن مالی کافی
- عدم سوء پیشینه کیفری
- عدم عضویت در گروههای تروریستی
- موفقیت در مصاحبه سفارت
- اثبات اینکه پس از تحصیل با ایران بازمیگردید.
نکته: SEVP برنامه امنیت ملی آمریکا است که موسسات آموزشی قانونی برای پذیرش دانشجویان بین المللی را مشخص کرده و بر آنها نظارت میکند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
- مدارک هویتی شامل پاسپورت و شناسنامه
- پاسپورتهای قدیمی
- ترجمه شناسنامه
- نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر
- فرم چاپ شده I-20
- پر کردن فرم DS-160
- رسیدهای پرداخت فرمها و تاییدیهها
- نامه رزرو وقت سفارت
- مدارک تمکن مالی
- عکس
- مدارک ازدواج و ترجمه آنها
- مدرک زبان انگلیسی
- رزومه و تاییدیه مقالات چاپ شده
- آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن
نکته: فرم I-20 فرمی است که دانشگاه مورد تایید SEVP پس از تایید صلاحیت دانشجو در اختیار او قرار میدهد که به کمک آن میتواند برای ویزای F-1 اقدام کنید.
مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
با انجام مراحل زیر میتوانید فرایند درخواست برای ویزای تحصیلی را انجام دهید.
1- پذیرش از دانشگاه دریافت کنید.
در قدم اول باید از یک دانشگاه پذیرش دریافت کنید. برای دریافت میتوانید ابتدا با یک استاد دانشگاه در آمریکا ارتباط بگیرید و رزومه خود را به او بفرستید تا او شما را به عنوان دانشجو بپذیرد. دانشگاه مورد نظر پس از پذیرش فرم I-20 را به شما ارسال میکند. فرم I-20 جزئیات هزینه زندگی و دانشگاه شما را ذکر میکند و مبلغی را به عنوان حداقل مبلغ تمکن مالی برای هزینه سالانه شما ذکر میکند. این فرم به همراه کد SEVIS که یک کد امنیتی است به شما ارسال میگردد.
۲- ثبت اطلاعات در سامانه SEVIS
با اطلاعاتی که نامه دانشگاه در اختیار شما قرار میدهد باید در سامانه آنلاین SEVIS درخواست خود را ثبت نمایید. در این مرحله لازم است که فرمهایی را پر کرده و هزینههای لازم را پرداخت نمایید. در انتها رسید پرداخت به شما داده میشود که یک سال اعتبار دارد.
۳- مدارک را آماده کنید.
مدارکی که در بالا معرفی شد را به طور دقیق آماده کنید. رسید تمکن مالی شما باید شامل گردش حسابهای بانکی شما و به زبان انگلیسی باشد. حداقل مبلغ لازم نیز همان میزانی است که در فرم I-20 ذکر شده است. اگر در آماده سازی دقیق مدارک مشکل دارید با موسسه راهکار تماس بگیرید.
۴- پر کردن فرم DS-160
به سایت وزارت امور خارجه آمریکا مراجعه کنید و وارد قسمت درخواست ویزای غیرمهاجرتی شوید. در این قسمت باید کشور مورد نظر خود برای انجام مصاحبه را مشخص نمایید. متقاضیان ایرانی اغلب کشورهایی مانند ترکیه، ارمنستان یا امارات را برای این هدف انتخاب میکنند. زیرا مصاحبه سفارت در این کشورها به زبان فارسی قابل انجام است. در ادامه باید اطلاعات شناسنامهای، اطلاعات سفر و نوع درخواست را مشخص کنید. پر کردن این فرم کاملا تخصصی است و نباید هیچ اشتباهی در آن رخ دهد. پیشنهاد میشود حتما در کنار یک کارشناس مهاجرت این کار را انجام دهید.
۵- به سفارت مراجعه کنید.
در روزی که نوبت سفارت را در هر کشوری دریافت کردهاید مراجعه کرده و همه مدارک را به همراه فرمها تحویل دهید. احتمالا از شما مصاحبه حضوری در حد چند دقیقه انجام خواهد شد. شما باید در این مصاحبه افیسر را قانع کنید که وابستگیهای کافی برای بازگشت به ایران دارید و بنا نیست که پس از تحصیل در آمریکا بمانید. فرایند انگشتنگاری نیز در همین روز انجام خواهد شد. خوشبختانه افسیر در همان روز نظر خود را در مورد پرونده شما اعلام خواهد کرد.
۶- صدور ویزا
اگر همه چیز مساعد باشد افیسر در همان روز دستور صدور ویزای شما را صادر میکند و چند روز بعد میتوانید برای دریافت ویزای خود مراجعه نمایید. اما در مواردی نیز پرونده نیاز به بررسی بیشتر دارد که اصطلاحا گفته میشود پرونده وارد پروسه AP شده است. در ان صورت ممکن است صدور ویزای شما تا چند ماه عقب بیفتد. متاسفانه پس از افزایش سختگیریها در مورد عضویت در گروههایی که توسط دولت آمریکا تروریستی شناخته میشوند، اغلب ایرانیها وارد پروسه AP میشوند تا استعلامهای بیشتری صورت بگیرد.
۷- دریافت و پیکاپ ویزا
در صورتی که استعلامها مثبت باشد ویزای شما صادر میشود. در این مرحله نیاز نیست دوباره به سفارت آمریکا مراجعه کنید؛ بلکه با سپردن فرایند پیکاپ ویزای آمریکا به موسسه راهکار میتوانید ویزای خود را در سریعترین زمان درب منزل دریافت کنید.
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا
در طی فرایند ثبت درخواست شما باید هزینههایی را به صورت آنلاین بپردازید که شامل موارد زیر است:
نکته: این هزینههایی است که مستقیم به دولت آمریکا میپردازید. طبعا هزینههای جانبی دیگری نیز بر عهده شما خواهد بود.
مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آمریکا
همانطور که در قسمت مراحل ثبت درخواست ذکر شد، این فرایند شامل گامهای مختلفی است که هر کدام ممکن است مقداری از وقت شما را درگیر کند. بنابراین نمیتوان زمان مشخصی را برای آن تعیین نمود. مهمترین مراحلی که نیازمند زمان است، دریافت نوبت سفارت و زمان پاسخگویی به آن است. این مدت بسته به تعداد پروندهها میتواند از ۲ ماه تا ۹ ماه به طول بینجامد. بنابراین لازم است که در زمان مناسبی برای دریافت ویزا اقدام کنید تا فرصت تحصیلی شما به دلیل طولانی شدن فرایند صدور ویزا از دست نرود.
ویزای تحصیلی آمریکا بدون مدرک زبان
باید گفت طبق قوانین آمریکا برای اعطای ویزای تحصیلی شرط الزامآوری برای مدرک زبان وجود ندارد و اگر افیسر تشخیص دهد میتواند ویزای شما را صادر کند. با این حال باید گفت در صورتی که مدرک زبان نداشته باشید شانس پذیرش شما بسیار پایین میآید. دانشگاههای مجاز آمریکا به سادگی به کسی که مدرک زبان معتبر نداشته باشد پذیرش نمیدهند و حتی اگر موفق به دریافت پذیرش شوید، احتمال اینکه افیسر سفارت درخواست شما را رد کند زیاد است. مگر اینکه تسلط شما به مکالمه انگلیسی در روز مصاحبه به قدری بالا باشد که افیسر نیازی به مدرک زبان نبیند.
بنابراین توصیه میشود که اگر قصد دارید برای ویزای تحصیلی آمریکا درخواست دهید، حتما پیش از آن برای دریافت مدرک زبان اقدام کنید. اگرچه همانطور که گفتیم از لحاظ قانونی شانس دریافت ویزا بدون مدرک زبان وجود دارد. در چنین شرایطی ممکن است دانشگاه مورد نظر شرط گذراندن دوره زبان را در آغاز ورود شما الزامی کند که در این صورت باید پس از طی کردن زبان برای پذیرش در رشته مورد نظر در همان دانشگاه اقدام کنید.
میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا
برای دریافت ویزای تحصیلی باید بتوانید ثابت کنید که میتوانید از پس هزینههای زندگی و شهریه دانشگاه خود برآیید. میزان حداقل تمکن مالی ثابت نیست و با توجه به فرم I-20 که از دانشگاه مورد نظر دریافت میکنید مشخص خواهد شد. دانشگاه شهریه سالانه به علاوه تخمین حدودی از هزینه زندگی شما را در این فرم مشخص میکند که لازم است آن را مبنای اثبات تمکن مالی خود قرار دهید.

میزان تمکن مالی بعضی از دانشگاههای پرمتقاضی آمریکا بر اساس مقطع تحصیلی، رشته و تاهل متقاضی طبق تجربه پذیرفتهشدگان اخیر مطابق جدول زیر است:
نکته: در صورت دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه مورد نظر تمکن مالی لازم تا حدود بسیار زیادی کاهش مییابد.
مدارک لازم برای اثبات تمکن مالی
با ارائه مدارک زیر میتوانید تمکن مالی خود را ثابت نمایید:
- گردش حسابهای بانکی در ۶ ماه گذشته؛ این گواهیها باید به زبان انگلیسی و با مهر و امضای رسمی بانک باشد و تاریخ صدور آن نیز حداکثر ۳ یا ۴ روز پیش از نوبت مصاحبه باشد.
- سوابق شغلی که میتواند ثابت کننده تمکن باشد. مانند سمت شغلی خوب، مدت اشتغال و میزان درآمد
- فیشهای حقوقی شما در ۶ ماه گذشته
- اسناد مالکیت شرکتهای تجاری به نام شما در صورت وجود
- قراردادهای کاری که میزان تبادلات مالی شما را نشان میدهد.
- اگر اسپانسر داشته باشید، گواهیهای مربوط به صورت حسابهای بانکی، فیش حقوقی و… مربوط به او
- اسناد املاکی که متعلق به شما است.
- نامه دریافت فاند و بورسیه از دانشگاه مقصد
شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
ویزای تحصیلی ایالات متحده آمریکا شرایط سنی خاصی ندارد. بلکه این موضوع بیشتر به سیاستهای دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد. در هر سنی که بتوانید از یک دانشگاه معتبر پذیرش بگیرید واجد شرایط سنی آن مقطع خواهید بود و از این رو مشکلی در مصاحبه سفارت نخواهید داشت. تنها شرط سنی این است که مقطع دبیرستان را به پایان رسانده و دیپلم داشته باشید که طبعا برای متقاضیان ایرانی حداقل سن لازم را تا ۱۸ سالگی بالا میبرد.
ویزای دانش آموزی آمریکا
ایالات متحده امکان صدور ویزای تحصیلی آمریکا برای دانش آموزان را نیز فراهم کرده است.
همه افراد زیر ۱۸ سال که میخواهند برای این ویزا اقدام کنند، باید به همراه یکی از والدین خود مهاجرت کنند یا یک قیم (Castodian) در ایالت متحده داشته باشند که شهروند آمریکا بوده یا اقامت دائمی آمریکا را داشته باشد. برای دانش آموزان ویزای F-1 صادر میشود. با این حال این ویزا محدودیتهایی دارد که شامل موارد زیر است:
- دانش آموزان ابتدایی نمیتوانند برای مدارس دولتی درخواست دهند و حتما باید از یک مدرسه خصوصی پذیرش بگیرند و شهریه آن را بپردازند.
- دانش آموزان مقطع متوسطه تا ۱۲ ماه میتوانند برای مدارس دولتی ویزا دریافت کنند اما برای مدارس خصوصی محدودیتی وجود ندارد.
آیا میتوان با ویزای تحصیلی آمریکا کار کرد؟
ویزای تحصیلی به طور مستقیم باعث دریافت مجوز کار در آمریکا نخواهد شد. با این حال شما اجازه خواهید داشت که به صورت پاره وقت و تا سقف ۲۰ ساعت در هفته در خود دانشگاه کار کنید. برای این مجوز نیز باید ابتدا مجوزی از وزارت امنیت داخلی آمریکا دریافت نمایید.
همچنین بلافاصله پس از پایان تحصیلات میتوانید برای درخواست مجوز یک سال کار در زمینه آموزش در دانشگاه یا هر زمینهای مرتبط با رشته تحصیلی خود اقدام کنید. مجوزهای کار دانشجویی که OPT نامیده میشود امکانات زیر را برای شما به همراه میآورد:
- کار نیمه وقت در حین تحصیل
- کار تمام وقت در ایام تعطیلی دانشگاه یا مرخصی
- یک سال مجوز کار پس از تحصیل
نکته: شما با دریافت این مجوز پس از تحصیل این فراغت را خواهید داشت که برای دریافت جاب آفر و اقدام برای ویزای کاری آمریکا اقدام نمایید.
دریافت اقامت دائم آمریکا با ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزای غیرمهاجرتی آمریکا است و برای مدت موقتی صادر میشود. اما خوب است بدانید که با این روش میتوان برای دریافت ویزای مهاجرتی و اقامت دائم اقدام کرد. این نوع مهاجرت برای ایرانیان بیش از هر روش دیگری امکانپذیر بوده است. همانطور که بالاتر گفتیم شما پس از تحصیل یک سال اجازه کار خواهید داشت. در این مدت لازم است که از یک شرکت آمریکا پیشنهاد کار دریافت نمایید و به کمک آن برای دریافت ویزای کاری H1-B درخواست دهید. پس از اینکه پنج سال با ویزای کاری در آمریکا مشغول فعالیت باشید میتوانید برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید.
آیا میتوانم همسرم را با خود به آمریکا ببرم؟
خوشبختانه طبق قوانین ایالات متحده این امکان وجود دارد که برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود نیز اجازه اقامت در آمریکا بگیرید. در صورتی که بتوانید ویزای تحصیلی آمریکا از هر یک انواع J1، M1 و F1 را دریافت نمایید، همسر و فرزندان شما نیز به صورت زیرمجموعه شما ویزای J2، M2 و F2 دریافت خواهند کرد. فرزندان شما میتوانند با همین ویزا در مدارس دولتی آمریکا تحصیل کنند. اما همسر شما برای تحصیل و کار نیازمند این است که ویزای خود را تبدیل نماید.
در صورتی که قصد دارید خانواده خود را نیز به آمریکا ببرید باید مدارک آنها را نیز با خود به سفارت ببرید. میزان تمکن مالی برای افراد متاهل و دارای فرزند بیش از متقاضیان مجرد خواهد بود. هر عضو خانواده میزان تمکن مورد نیاز را بین ۳ تا ۴ هزار دلار افزایش خواهد داد.
شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا
شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا از مسائلی بوده است که فراز و نشیب زیادی در سالهای گذشته داشته است. بعد از اینکه دونالد ترامپ برای پذیرش شهروندان ۱۱ کشور مسلمان محدودیتهایی ایجاد کرد شانس پذیرش ویزا به شدت پایین آمد. اما ویزای تحصیلی از معدود ویزاهایی بود که هیچ وقت به طور کامل مسدود نشد.
بعد از پایان دولت ترامپ، قانون محدودیت نیز لغو شد و خوشبختانه اکنون روند اعطای ویزای تحصیلی بسیار سادهتر از گذشته شده است. با این حال باید توجه داشت که آمریکا پرمتقاضیترین کشور جهان برای ویزای تحصیلی است و همین باعث میشود که رقابت در آن بالا باشد. در واقع میتوان گفت برای گرفتن ویزای تحصیلی ایالات متحده باید رزومه قوی داشته باشید. در صورتی که از خدمات موسسه مهاجرتی راهکار استفاده کنید، ما تمام جزئیاتی که رزومه شما را قویتر کرده و شانس شما را افزایش میدهد معرفی خواهیم کرد.
ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان
پس از حذف قانون ممنوعیت اعطای ویزا به شهروندان ۱۱ کشور مسلمان، صدور ویزا برای ایرانیان نیز راحتتر شده است. با این حال مشکل دیگری نیز برای دانشجویان ایرانی وجود دارد. دولت ایالت متحده آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروههای تروریستی قرار داده است و این باعث میشود که دانشجویانی که قبلا در سپاه خدمت سربازی را گذراندهاند به چالش بخورند.
به همین دلایل صدور ویزا بلافاصله پس از مصاحبه سفارت برای ایرانیان به ندرت اتفاق میافتد و معمولا وارد پروسه استعلامات امنیتی میشود. همچنین شانس دریافت ویزای دانش آموزی برای ایرانیان بسیار پایین است. با این حال دانشجویان ایرانی که رزومه خوبی دارند معمولا میتوانند از پس از محدودیتها برآیند. اگر نمره زبان بالا، تعداد مقالات چاپ شده مناسب و معدل خوبی دارید و از خدمات موسسه راهکار استفاده کنید شانس خوبی برای پذیرش خواهید داشت.
دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا
دلایل مختلفی ممکن است باعث شود پس از مصاحبه سفارت درخواست شما رد شود. این دلایل عمدتا شامل موارد زیر است:
- نقص مدارک ارسال شده
- عدم تمکن مالی کافی
- عدم ارائه وابستگیهایی در ایران که ثابت کند شما پس از تحصیل به ایران بازخواهید گشت.
- ارائه مدارک جعلی
- انجام مصاحبه ضعیف
- عدم ارائه مدرک زبان و عدم تسلط به زبان در جلسه مصاحبه
- رد شدن به دلایل امنیتی مانند عضویت در گروههای تروریستی
- سوء پیشینه کیفری
دریافت ویزای تحصیلی آمریکا با شانس بالا
با دریافت ویزای تحصیلی میتوانید امکان تحصیل در دانشگاههای آمریکا را پیدا کنید و برای دریافت اقامت دائم برنامهریزی کنید. در صورتی که در مورد فرآیند ثبت درخواست خود ابهام دارید یا نمیدانید مدارک خود را چگونه باید آماده کنید با راهکار تماس بگیرید. موسسه مهاجرتی راهکار با تجربه طولانی و کارشناسانی خبره سریعترین و مطمئنترین روش اخذ ویزای تحصیلی آمریکا را در مقابل شما خواهد گذاشت و قدم به قدم تا گرفتن ویزا در کنار شما خواهد بود.
مشاوره رایگان راهکارگشت را دریافت کنید
جهت دریافت مشاوره مهاجرتی ، فرم ارزیابی را تکمیل نمایید. همچنین جهت دسترسی سریع به آخرین اطلاعات و اخبار مهاجرتی حساب ما در اینستاگرام را دنبال کنید.